Amsterdam

amsterdam grachtenWat maakt Amsterdam nu zo geliefd? Zijn het de grachten en bruggetjes, de rijke historie van de stad, het culturele aanbod, de gezellige wijken met cafés en curiosa winkeltjes of de stadsparken waar je ogen en oren te kort komt? Of is het ‘t liberale karakter van Amsterdam waar het weinig uitmaakt welke huidskleur, geloof of seksuele voorkeur je hebt. Het is die combinatie die de stad Amsterdam zo uniek maakt. Begin de dag zoals Amsterdammers doen. Koop verse producten op de biologische Noordermarkt in de Jordaan, shop in de 9 straatjes en eet daar een lekker broodje in een van de knusse lunchcafés of doe zoals elke Nederlander: spring op de fiets en ontdek het zelf!

Wat moet je zien?

Bekende musea zoals het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelijk Museum, Anne Frankhuis, en de Hermitage Amsterdam; de meest uitgesproken wijken zoals de knusse Jordaan, het volkse centrum en het rijke Oud-Zuid.

Wat moet je doen?

Een boottocht maken over de grachten, fietsend de stad verkennen en tussendoor genieten op een zonnig terras. Ook al denk je dat je alles gezien hebt, er valt nog genoeg te zien in Amsterdam.

Museumkwartier

Amsterdam is onder andere geliefd vanwege zijn beroemde musea. De bekendste, zoals het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum, liggen vlak bij elkaar in het zogenaamde Museumkwartier. Deze prestigieuze wijk zit ook boordevol unieke winkels, cafés en restaurants – waardoor een fantastische plek is ontstaan om een dagje door te brengen, of twee!

De 9 Straatjes

Tussen de Leidsestraat en de Raadhuisstraat bevindt zich het gebied ‘De 9 Straatjes’, genoemd naar de negen dwarsstraatjes die de hoofdgrachten verbinden. Samen vormen ze een knus geheel. Hier vind je unieke winkels, lekkere lunchtentjes en op en top gezelligheid.

Links

www.iamsterdam.com
www.rijksmuseum.nl
www.annefrank.org
www.hermitage.nl
www.stedelijk.nl
www.rembrandthuis.nl