Activiteiten in Waterland

Zuiderwoude is een oase van rust. U kunt hier heerlijk wandelen, waarbij wij een bezoek aan Theetuin ’t Einde zeer aanbevelen.

Ons dorp ligt midden in het natuurgebied Waterland-Oost, dat deel uitmaakt van een groot veenweidelandschap waarin bijzondere grassen en bloemen voorkomen. Het gebied staat ook bekend om haar vele weidevogels. Elk voorjaar komen o.a. de grutto, kievit en kiekendief naar Waterland om te broeden. De nesten worden beschermd door de Vereniging Agrarisch Natuurbeheer Waterland.


wandelen waterland

Wandelen

Onze Bed en Breakfast is een uitstekende plek om van daaruit een prachtige wandeling te maken. U loopt door de rustige natuur, of zoekt de gezelligheid van de naburige dorpjes en stadjes op.

Omdat de Bed & Breakfast direct aan het Trekvogelpad LAW 2 en het Zuiderzeepad LAW 8 ligt, is het een uitstekende plek om te overnachten of te pauzeren terwijl u deze wandeling maakt.

Meer wandelen


fietsen in waterlandFietsen

De Zuiderzee fietsroute:LF 21, 400km, de Aeen en Dieen route en de Rondom Watergang route lopen door Zuiderwoude. Niet gek dat Bed & Breakfast Frank and Free de ideale plek is om uw fietstocht te starten dus.

Verder zijn in de wijde omgeving tal van fietsroutes te volgen, bijvoorbeeld van Fietsroutenetwerk. Een actieve manier om de natuur en de stadjes te verkennen. Bij ons zijn fietsen te huur.

Meer fietsen


varen in waterlandVaren of kanovaren

Kunt u bedenken waarom Waterland deze naam draagt? Inderdaad, een bootje is een leuke manier om de hele omgeving te verkennen. De waterrijke omgeving biedt onbeperkte mogelijkheden om het gebied per boot te verkennen.

Met een van onze kajaks of de roeiboot met buitenboord motor, kunt u vanuit onze tuin zo het water op. Deze zijn te huur.